İrmik Tatlısı


Bayram yaklaştıkça şerbetli tatlı tariflerini ortaya çıkarmaya,farklı alternatifler aramaya başladık..
Ben de bu işinizi kolaylaştırmak için harika bir tarifle buradayım..
İrmik tatlısı,yarım saatte hazırlayabileceğiniz pratik,yedikçe yemek isteyeceğiniz şerbetli bir tatlı.
Dokusu o kadar güzel ki;İrmik sayesinde çıtır çıtır ve ağızınızda dağılıyor..
Sadece size değil,midenize de bayram olsun istiyorsanız bu tatlıyı yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. :)




İRMİK TATLISI

Malzemeler:

~1 adet yumurta
~1 çay bardağı sıvı yağ
~1 çay bardağı yoğurt
~1 su bardağı irmik
~1 paket vanilya
~1 paket kabartma tozu
~1 çimdik tuz
~1 portakalın kabuğu (rende)
~1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Şerbeti için:
~2 su bardağı toz şeker
~2 su bardağı su

Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın.
Kaynayan şerbeti 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlamak için;un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve elinizle karıştırın.
Karışıma unu ilave edin ve yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurdan cevizden küçük,fındıktan büyük toplar koparın,yuvarlayın ve yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizin.
Tatlınızı önceden ısınmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından aldığınız tatlıların üzerine soğutmuş olduğunuz şerbeti dökün.
Tatlı,şerbeti çektikten sonra arzunuza göre soğutup ya da ılık halde servis edin.

Afiyet olsun (:

0 yorum oku / yaz:

Yorum Gönder

 

BİGEMCE COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN