Kıbrıs Tatlısı

Bayram arifesine girmişken ben de bir şerbetli tatlı daha paylaşmak istedim.
Kıbrıs tatlısı,un yerine galeta unu kullanılarak hazırlanan,bu nedenle yapısı normal tatlılara göre biraz daha farklı,bol hindistan cevizli ve muhallebili leziz bir şerbetli tatlı.
Yaz günlerinde buz gibi bir şeyler yemek istiyorsanız Kıbrıs tatlısı oldukça hafif bir tercih olacaktır.



KIBRIS TATLISI

Malzemeler:

Keki için:
~6 adet yumurta
~4 çay bardağı toz şeker
~4 çay bardağı sıvı yağ
~4 çay bardağı galeta unu
~4 çay bardağı hindistan cevizi 
~2 adet vanilin
~2 adet kabartma tozu

Şerbeti için:
~4 çay bardağı toz şeker
~5 çay bardağı su
~2 damla limon suyu

Kreması için:
~8 çay bardağı süt
~4 yemek kaşığı nişasta
~1 çay bardağı toz şeker
~1 paket kremşanti

Yapılışı:

Şerbet için; toz şeker ve suyu küçük bir tencereye alın ve kaynatın.Kaynayan şerbetin içine limon suyunu damlatın ve 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın,soğutun.
Krema için; sür,nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın.
Karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin,soğutun.
Soğuyan muhallebinin içine toz kremşantiyi ilave edip,muhallebi krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Kek için; yumurtaları ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın ve krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpın.
Karışımın içine sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Karışıma galeta unu,hindistan cevizi,vanilin ve kabartma tozlarını da ekleyin,1 dakika daha çırpın.
Elde ettiğiniz kek karışmını yağlamış olduğunuz dikdörtgen borcam veya fırın tepsisine dökün,yayın.
Keki,önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Fırından aldığınız keki 5 dakika ilk sıcağını atması için bekletin ve soğutmuş olduğunu şerbeti kekin üzerine dökün.
Kek iyice soğuduktan sonra hazırlamış olduğunuz kremayı kekin üzerine yayın.
Tatlınızı buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.


Afiyet olsun (:


0 yorum oku / yaz:

Yorum Gönder

 

BİGEMCE COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN