Baklava Yufkalı Börek

Merhaba sevgili okuyucum..
Evet bir süredir buralarda değildim. Kendi halimde olup bitenleri şaşkınlıkla seyrediyor ve  yaşadığımız onca kötü şeyin nedenini sorguluyordum. 
Bu süreçte başımıza gelen her şeyde bir hayır olduğunu biliyordum elbet. 
Ama bununla birlikte bildiğim bir şey daha vardı; güneş,evet evet güneş..belki bugün batacak ama yarın yeniden doğacak!. 

Hayatını kaybeden onca şehidimizin ruhları şad olsun. 
Doğacak olan güneşi güzelliklerle ve yepyeni umutlarla karşılamak dileğiyle..
Bigem


Gelelim tarife..
Normal yufka yerine baklava yufkası kullanarak hazırladığım bu börekler tadına bakanlar tarafından tam not aldı. 
Dışı çıtır çıtır,içi yumuşacık börekleri ben peynirli tercih etsem de,siz istediğiniz harcı kullanarak hazırlayabilirsiniz.
Kat kat incecik hamur sayesinde elde açılmış hissi veren bu leziz börekleri hazırlayıp kapaklı kutuda bekletebilir,tavada ısıtarak servis edebilirsiniz.




BAKLAVA YUFKALI BÖREK

Malzemeler:

~1 paket baklava yufkası
~100 gram tereyağı (eritilmiş)
~1 çay bardağı sıvı yağ
~2 yumurta
~1 su bardağı süt
~1/2 su bardağı soda

İç harcı için:

~Beyaz peynir (rendelenmiş)
~Kaşar peyniri (rendelenmiş)
~Maydanoz
~Toz kırmızı biber
Not:Siz istediğiniz harcı kullanabilirsiniz :)

Üzeri için:
~Susam
~Çörek otu

Yapılışı:
Harç için rendelenmiş peynirleri,maydanozu,toz kırmızı biberi bir kabın içinde karıştırın ve kenara alın.
Sos için eritilmiş tereyağı,sıvı ya:ğ,yumurta,süt ve sodayı bir karıştırma kabına alın ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Yufkaları 5'li gruplar haline getirin.
Bir yufkayı açın ve üzerine hazırlamış olduğunuz sostan sürün.
Aynı işlemi toplamda 5 kat yufka olacak şekilde (yufka+sos+yufka) tekrarlayın.
Sosladığınız yufkaların uzun kenarına hazırladığınız harçtan koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın.Aynı işlemi diğer 5'li gruplara da uygulayın.
Sardığınız börekleri yağlamış olduğunuz büyük fırın tepsisine yan yana dizin.
Kalan sosu böreklerin üzerine paylaştırın.
Böreklerin üzerine susam,çörek otu serpin ve istediğiniz şekilde dilimleyin.
Böreklerinizi önceden ısınmış 170 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun (:

0 yorum oku / yaz:

Yorum Gönder

 

BİGEMCE COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN